Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Злочинець не втече: поліцейський конвойної служби Донеччини Микита Цибуля став срібним призером чемпіонату світу зі змішаних єдиноборств ММА
Опубліковано 08 лютого 2022 року о 13:12

Вдень правоохоронець забезпечує охорону та конвоювання заарештованих та взятих під варту злочинців, а ввечері повертається на татам відшліфувати бойові навички до ідеалу. Щоденні тренування, нестримне бажання та воля до перемоги принесли хлопцю численні призові місця на змаганням, звання майстра спорту та срібну медаль на чемпіонаті світу зі змішаних єдиноборств ММА, що пройшли в Абу-Дабі.

Чемпіонат світу зі змішаних єдиноборств ММА серед дорослих та молоді проходив з 24 по 29 січня у столиці Об'єднаних Арабських Еміратів в Абу-Дабі. Участь у світовій першості взяли близько 420 спортсменів із 56 країн. У складі збірної України Донеччину представив боєць та правоохоронець Микита Цибуля.

За 25 секунд нокаут – так поліцейський опинився у фіналі. У першому двобої спортсмен переміг суперника з Казахстану. Під час другого спарингу Микита Цибуля поступився бійцю з Таджикистану, посівши друге місце у ваговій категорії понад 120 кг серед молоді.

«Підготовчі тренування до чемпіонату проходили два рази на день – зранку и ввечері. Розумів, що брати участь у змаганнях такого рівня випадає раз у житті. Хотілося гідно представити свою країну та поліцію. Щиро дякую керівництву, колегам та громадській спілці «Спортивний клуб поліції Донеччини» за потужну підтримку», - говорить спортсмен.

Микита Цибуля склав присягу восени 2021 року, закінчивши Маріупольський центр первинної професійної підготовки «Академія поліції», та одразу вступив до Донецького державного університету внутрішніх справ. Вже близько пів року поліцейський несе службу у конвойній службі, а у майбутньому мріє стати бійцем спецпідрозділу.

Згадує, що пов’язати своє життя з правоохоронними органами порадив тренер Олексій Юдін, який є президентом федерації рукопашного бою та змішаних єдиноборств м. Маріуполя та головним суддею відкритого турніру ГУНП в Донецькій області з рукопашного бою імені Віталія Мандрика. З Олексієм Юдіним конвоїр виріс як спортсмен.

Хлопець почав займатися спортом у десять років, шукав себе у різних напрямках та врешті зупинився на рукопашному бої. Змішаними єдиноборствами займається з 14. Майбутній призер світових змагань обрав ММА за поєднання кращих технік, такі як кікбоксинг, самбо, дзюдо, бокс тощо. Тренування ММА дозволяють опанувати тактику ведення бою, прийомами нападу і захисту.

Вже за рік тренувань - його перший чемпіонат Донецької області з рукопашного бою, де хлопець взяв «бронзу». «Золото» та звання майстра спорту України Микита здобув у 2020 році на чемпіонаті світу з козацького двобою у Харкові.

«За перші секунди спарингу я можу оцінити та змоделювати подальші дії суперника, після цього обираю оптимальну техніку для себе», - говорить правоохоронець.

Свої професійні досягнення у спорті допомагають правоохоронцю як у повсякденному житті, так і на службі. Адже фізична підготовка є основним із пріоритетів працівників поліції, бо це запорука безпеки їх життя та здоров’я під час боротьби зі злочинністю.

Микита Цибуля впевнений, що віра в себе – це найбільша мотивація: «Стиснувши зуби, треба йти вперед до своєї мети та перемагати».

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux