Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В Дружківці затримано учасника бандформувань, який 4 роки тому допомагав тримати «оборону» міста
Опубліковано 26 липня 2018 року о 17:59

Розшуковцями Дружківки було викрито 44-річного мешканця за підозрою в участі в незаконних збройних формуваннях. За наявною інформацією чоловік зі зброєю в руках «боронив» кордони міста в 2014 році.

Під час проведення оперативно-профілактичного відпрацювання Дружківки співробітники карного розшуку затримали місцевого мешканця 1974 року народження, який значиться у розшукових базах, як учасник НЗФ «ДНР».

В ході проведених заходів встановлено, що на початку червня 2014 року, коли місто перебувало під окупацією терористів, чоловік добровільно поповнив лави бандформування та здійснював пропускний режим на в’їздах-виїздах. До обов’язків новобранця входили огляд транспорту та осіб, що перетинали «стопконтроль», а також захист міста від вторгнення. Для цього він був повністю екіпований та озброєний.

Після звільнення міста він виїхав за його межі та переховувався у будинку своєї співмешканки в с.Торецький, при цьому завжди був пильним та обережним, зайвий раз нікуди не виходячи з дому.

Наразі розшукуваного доставлено до Дружківського відділення поліції для проведення всіх необхідних слідчих дій.

Факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.5 ст.260 «Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Нагадаємо, згідно з ч.6 ст.260 Кримінального кодексу України, звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка перебувала в складі збройних формувань, якщо вона добровільно вийшла з такого формування і повідомила про його існування в органи державної влади або органи місцевого самоврядування.

Добровільно здатися правоохоронцям і отримати шанс на нове мирне життя можна за телефоном 0-800-505-102 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних) та за допомогою функції «Повернися додому» на сайті «Стоптероризм». Достатньо лише заповнити електронну форму, і з вами зв’яжуться правоохоронці.

Дружківське відділення
Краматорського відділу поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux