Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
З понад 5 000 пасажирів міжобласних автобусів лише 31 не мав COVID-документів. Поліція контролює дотримання карантину на блокпостах
Опубліковано 08 листопада 2021 року о 16:27

Загалом з початку дії «червоної зони» на Донеччині поліцейські задокументували 1271 порушень протиепідемічних вимог.

З 18 жовтня на території Донецької області діє «червоний» рівень епідемічної небезпеки. У зв’язку з цим поліцейські проводять із громадянами роз’яснювальну роботу щодо дотримання тимчасових карантинних обмежень, які дають змогу запобігти розповсюдженню небезпечної хвороби.

За три тижні мобільні групи в складі працівників поліції, Держпродспоживслужби, органів місцевого самоврядування перевірили понад 11 000 суб’єктів господарювання - розважальних закладів,  торгових центрів, ресторанів, кафе, перевізників  тощо.  

Відносно 221 суб’єкта господарювання складено адмінпротоколи за ч.1 ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей).  За це правопорушення для посадових осіб передбачено покарання у вигляді штрафу від 34 000 до 170 000 гривень.

Крім того, винесено понад тисячу постанов за недотримання громадянами маскового режиму ( ч.2 ст. 44-3 КУпАП). Санкція статті передбачає накладання штрафу від 170 до 255 гривень.

Поліцейські також контролюють дотримання нових правил міжобласних пасажирських перевезень у регіонах «червоної зони», які набули чинності 21 жовтня. Перевірки здійснюються на п’яти блокпостах, розташованих на межі з іншими регіонами.

Нагадаємо, здійснення міжрегіональних перевезень під час «червоного» рівня епіднебезпеки дозволяється лише за наявності у водіїв та пасажирів COVID-документів. Це може бути: сертифікат про повну вакцинацію, документ про отримання однієї дози вакцини, негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тесту, документ про одужання від COVID.

Загалом перевірено понад 700 автобусів, 5685 громадян, переважна більшість яких дотримувалася закону. Лише 31 особа не мала жодного з медичних документів. Відносно них складено адміністративні матеріали за ч.1 ст. 44-3 КУпАП, яка передбачає відповідальність у вигляді 17 000-34 000 гривень штрафу.

Поліцейські наголошують на необхідності дотримання чинного законодавства та карантинних обмежень. Повний перелік заборон за посиланням: https://covid19.gov.ua/karantynni-zakhody

Поліція продовжує працювати у посиленому режимі та закликає громадян відповідально поставитися до виконання протиепідемічних заходів.

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux