Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Зниклу дитину з прифронтового Торецька поліцейські знайшли у Києві
Опубліковано 11 червня 2018 року о 18:24

14-річна школярка втекла з дому до хлопця, з яким познайомилася в інтернеті. Аби її не змогли відстежити, вжила заходів конспірації. Втікачку шукали по всій державі, єдиною зачіпкою поліцейських був опис будинку на кладовищі, де, ймовірно, мешкає її знайомий. Завдяки спільним зусиллям співробітників управління карного розшуку Донеччини та Києва дівчину розшукали за три доби. Щоб знайти дитину, довелося відпрацювати близько 30 столичних цвинтарів.

6 червня до поліції звернулася жителька Торецька, яка повідомила, що зникла її племінниця: пішла до подруги та не повернулася.

В ході пошукової операції поліцейські встановили коло зв’язків дівчини та з’ясували, що план втечі вона готувала давно. Школярка перестала спілкуватися з друзями та видалилася з соцмереж. За кілька днів до від’їзду вперше в житті зробила манікюр та попросила батька купити їй новий одяг.

Розшуковці знайшли подругу, яка пригадала, що кілька місяців тому втікачка познайомилася в інтернеті з хлопцем, який начебто живе на території кладовища. Дівчина по пам’яті описала будинок з червоним парканом, який бачила у приятельки на фото, але в якому місті він знаходиться, вона не знала.

Як з’ясувалося, восьмикласниця втекла у той самий день, як отримала паспорт. Опитавши десятки свідків та за допомоги камер зовнішнього відеоспостереження оперативники відстежили її шлях до залізничного вокзалу Костянтинівки. А проаналізувавши графіки руху поїздів, встановили, що єдиним можливим напрямком є Київ.

У цей час схвильованим рідним вдалося вийти на зв'язок з дитиною, однак, зрозумівши, що її шукає поліція, втікачка вимкнула телефон.

Поліцейські Донеччини звернулися по допомогу до київських колег. На пошуки дитини було піднято особовий склад карного розшуку Києва, пошуковою групою у столиці керував заступник начальника відділу управління карного розшуку ГУНП в місті Києві Володимир Тарасюк.

Незважаючи на ніч, правоохоронці почали відпрацьовувати кладовища та прилеглу до них територію у кожному районі, адже дитина могла бути в небезпеці наодинці з незнайомим чоловіком.

Близько 23.00 біля одного з цвинтарів поліцейські знайшли у приватному секторі схожу будівлю з червоними воротами. Саме там знаходилася школярка разом з її 19-річним другом.

Дівчина пояснила, що втекла, аби розпочати самостійне життя. У Торецьку вона жила з люблячим батьком. Родина тримала велике господарство, де було потрібно багато працювати.

До Києва виїхали донецькі оперативники, які доставили дитину додому сьогодні о 4 ранку. З дівчиною все добре, правопорушень відносно неї не скоєно.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux