Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Зрозуміти кожну дитину та стати надійним другом для неї» - основний принцип в роботі інспектора ювенальної превенції Ірини Грицай
Опубліковано 02 липня 2018 року о 15:02

За два роки служби у секторі ювенальної превенції Покровського відділу поліції молодий лейтенант не тільки зарекомендувала себе як працьовитий та наполегливий співробітник, а й стала надійним другом та прикладом для багатьох юних мешканців Покровська.

Зазвичай, про професію правоохоронця мріють хлопці. Адже у фільмах та серіалах відважні поліцейські затримують небезпечних злочинців та розкривають найзаплутаніші справи. Але нерідко і тендітні дівчатка уявляють себе в ролі правоохоронців. Так, Ірина Грицай з дитинства мріяла про роботу саме в поліції.

Під час навчання у випускному класі дівчина остаточно вирішила стати правоохоронцем. Батьки рішення доньки підтримали, і після закінчення школи у 2013 році вона вступила до Донецької юридичної академії. Але в 2014 році на Донеччині розпочинаються бойові дії, і для продовження навчання дівчина переводиться в Київську Національну академію внутрішніх справ.

В 2016 році після закінчення вищого навчального закладу, молодий лейтенант повертається в рідне місто і починає працювати в Покровському відділу поліції у відділі превентивної діяльності з ювенальної превенції.

«Ще навчаючись в академії, я зрозуміла, що прагну працювати саме з дітьми. Адже саме підростаюче покоління – це наше майбутнє, і від того як ми їх виховаємо, що в них вкладемо залежить не тільки майбутнє нашої країни, а й всього світу. Тому я з радістю пішла працювати в відділі превентивної діяльності з ювенальної превенції», - розповідає Ірина Грицай.

Робота інспектора ювенальної превенції цікава й різноманітна, але й дуже відповідальна. Адже правоохоронці повинні знайти спільну мову і з дорослими, і з дітьми, при цьому навчити малечу бути законослухняною та забезпечити її захист.

«Мені подобається моя робота. Але, є такі моменти, до яких я ніколи не зможу звикнути. Це коли під час профілактичних рейдів по родинам СЖО ми виявляємо дітей, якими зовсім не цікавляться їхні мамо й тато. Умови, в яких мешкають ці діти, наче з книги жахів, а батьки на це навіть не реагують, у них свої проблеми та своє життя. Це жахливо, і до цього ніколи не можна звикнути. Ми намагаємось зробити все можливе, щоб змусити таких батьків згадати, що вони – батьки і саме вони відповідальні за своїх дітей, за їхнє майбутнє. Дуже хочеться щоб вони усвідомили, що діти – це найбільший скарб у їхньому житті, і зробили все можливе, аби їх не втратити», - розповідає молодий лейтенант поліції.

У інспектора ювенальної превенції є надійні помічники – учасники «Ліги майбутніх поліцейських». Разом вони організовують та проводять багато різноманітних заходів.

«Наші «майбутні поліцейські» дуже активні, ініціативні та креативні, які заряджають і мене, і оточуючих позитивом, енергією та прагненням змінити життя на краще. Крім того, вони дзвонять мені кілька разів на день аби поділитись своїми ідеями, успіхами, чи попросити поради, або повідомити про правопорушення свідком якого стали», - розповідає Ірина.

Діти, якими опікується «дитячий» правоохоронець, твердо знають, що вона завжди допоможе своїм підопічним у скрутній ситуації, а також порадіє їхнім успіхам.

Покровський відділ поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux